mobirise.com

Wijsheid ontstaat door van anderen te leren...

Lees hier mijn blogberichten

Hoe word jij 100?

Francis de Ruiter December 2016

“Wacht niet op de perfecte omstandigheden om te beginnen.
Beginnen maakt de omstandigheden perfect.” 
(Alan Cohen)

Wil je net als de deelnemers aan “Hoe word ik 100” gecoacht worden? 

Ken je dat, je tobt al lange tijd met je gewicht en je gezondheid terwijl je enorm let op wat je eet en drinkt? Je sport misschien zelfs. En toch lukt het je maar niet om gewicht te verliezen en je fitter te voelen? Misschien gebruik je zelfs medicijnen?


Fit ouder worden met minder medicijnen

Je gewicht is niet enkel een indicatie van je BMI, het is vooral een indicatie van je hormonale balans en je darmwerking. 


Afvallen is in het begin vaak niet heel moeilijk omdat de eerste kilo’s meestal heel gemakkelijk gaan en je daardoor nog meer gemotiveerd raakt. Maar dan volhouden. 


Het gewicht gaat er na de eerste kilo’s niet meer zo gemakkelijk vanaf en de verleiding ontstaat om soms een keer te “zondigen”. Je krijgt dan schommelingen in je bloedsuiker waardoor je gaat beven en zweten en voor je het weet eet je toch weer datgene wat je nou juist niet wilde. Je baalt van jezelf!


Afvallen en fitter worden lukt alleen wanneer:

 Je hormonen in balans zijn

 Je emotioneel in balans bent

Je darmen goed werken

Je je spieren versterkt


Waarom dan hormonen? Omdat je lichaam functioneert als een orkest. Je hypofyse (klier in je hersenen niet groter dan een erwt) is de dirigent en je hormoonklieren zijn het orkest. Je hormonen zijn als de muziek die word gespeelt. Kun je je voorstellen wat er gebeurt wanneer één orkestlid vals begint te spelen? Binnen no time speelt het halve orkest uit de maat. Ditzelfde gebeurt ook in je lichaam met allerlei klachten tot gevolg.


Door nu te onderzoeken welke hormoonklier "uit de maat" is kun je het ook weer herstellen waardoor klachten kunnen herstellen en eventueel noodzakelijke medicatie kunt jedan in overleg met je arts gaan afbouwen. Hoe mooi zou dat zijn?Laat 2017 jou jaar succesjaar zijn. Niet minder eten maar bewuster, niet harder trainen maar effectiever, niet afzien maar inzien.


Dat gun jij jezelf toch zeker ook? Wil jij je ervaring over dit onderwerp hieronder delen? dank je wel.

zouden je vrienden deze informatie interessant vinden?

FACEBOOK COMMENTS WILL BE SHOWN ONLY WHEN YOUR SITE IS ONLINE

Inschrijfformulier

schrijf u in voor de Schildkliertest en de nieuwsbrief