Website Maker

Wat kan er gebeuren als uw hormonen uit balans zijn?

Francis de Ruiter september 2016

Het gebeurt bijna wekelijks dat men een afspraak bij mij maakt vanwege enorme vermoeidheid zonder aanwijsbare reden. De huisarts kan niets vinden in de anamnese en ook bloeduitslagen zijn normaal. en toch sleept men zich door de dag en hoopt dat wanneer je het maar negeert het wel vanzelf zal verdwijnen. Maar dat gebeurt dan niet. Het blijkt dat er dan door wel degelijk iets in de voorgeschiedenis is geweest wat deze vermoeidheid heeft veroorzaakt.


We leven in een maatschappij welke steeds sneller gaat en steeds meer van ons eist. Dat vraagt veel van ons maar we zijn in staat om daarmee te handelen, althans dat denken we. Langzaam aan gaat ons lichaam toch problemen ondervinden aan het steeds maar vragen van het lichaam om meer activiteit. Plotseling worden we wat prikkelbaar, slapen af en toe slecht of krijgen last van kleine lichamelijke ongemakken. signalen die ons vertellen dat onze bijnieren gaan protesteren, onze lever kan het inactieve schildklierhormoon T4 niet voldoende omzetten naar het actieve hormoon T3 welke ons in staat stellen actief te zijn. Ook kan door de overactieve bijnier ons bloedglucose enorm schommelen waardoor we last van hypo's hebben en ons daardoor enorm moe en slap voelen. We gaan anders eten omdat ons lichaam er nu eenmaal om vraag en dat maakt de hele situatie vaak nog beroerder om dat ons lichaam vraagt om bepaalde natuurlijke voedingsstoffen maar nemen we juist de bewerkte alternatieven omdat die ons snel van energie voorzien. Gevolg is dan even een enrgieboost om vervolgens weer in een hypo te belanden. Oestrogeen bij zowel de vrouw als de man zal toenemen met als gevolg dat we in gewicht gaan toenemen en vitaliteit inleveren. 


U bent dat overgewicht zat en heeft een fantastisch dieet ontdekt waarvan u snel afvalt. U voelt zich helemaal geweldig met dat nieuwe gewicht maar na verloop van tijd zitten de eerste kilootjes er al weer aan zonder dat u meer bent gaan eten. Een dieet waarvan je snel afvalt bevat vaak extreem weinig koolhydraten, en dat zijn nu juist de brandstoffen voor uw schildklier. Omdat er te weinig brandstof binnenkomt zal de schildklier de verbranding ook verminderen om ervoor te zorgen dat er voldoende brandstof overblijft voor de hersenen. Door deze verlaging van het metabolisme gaat u juist weer in gewicht toenemen zonder dat u meer eet. Als dat nou het enige was zou u er nog mee kunnen leven, maar u wordt ook vermoeider, krijgt het kouder, verliest misschien wat haar, menstruatie veranderd enz enz... 

Bloedonderzoek wijst niets uit omdat er met de schildklier zelf niets mis is. En toch moet de schildklierfunctie wel weer geactiveerd worden om een tandje sneller te werken zodat u weer meer vitaliteit krijgt en gewicht verliest. Zelfs auto-immuun aandoeningen kunnen veroorzaakt zijn door hormonale ontregeling.


Ja dat is ook mogelijk bij u, waarom niet? Meer weten? Bel mij vrijblijvend voor informatie.

U mag hier ook uw reactie achterlaten, alvast bedankt voor uw reactie.


Als je deze informatie interessant vind om je gezondheid en vitaliteit te ondersteunen, deel dit bericht dan op facebook zodat je ook andere kunt helpen.

SHARE THIS PAGE!