https://mobirise.com/

Laat uw hormonen testen

Francis de Ruiter september 2016
Wist u dat uw lichaam kan functioneren door het harde werken van uw verschillende hormonen in samenwerking met uw zenuwstelsel? En wist u ook dat wanneer één hormoon uit balans is er uiteindelijk een nieuwe “balans” kan ontstaan welke niet gewenst is vanwege de klachten dat het met zich mee brengt? Bij zeer veel mensen is hun hormoonhuishouding ontregelt door allerlei factoren als voeding, leefomgeving, gebruik van medicijnen, lifestyle of stress. Misschien hoort u ook wel bij deze grote groep die al een tijd klachten heeft waar maar geen oorzaak voor gevonden word. U doet het af met; ik heb het druk het zal straks wel beter worden maar dat straks duurt wel erg lang. U wordt misschien steeds vermoeider, slaapt slecht, uw eetgewoonte veranderd, tot hartritmestoornissen en pijnklachten aan toe. Waarschijnlijk hebt u al het één en ander aan therapie gehad welke geen verbetering gaven en heeft u misschien zelfs te horen gekregen dat het psychosomatisch is. 


Ieder hormoon heeft zo zijn werkingsgebied en afhankelijk van het hormoon zal een ander soort klachten ontstaan. Wanneer je schildklier bv niet effectief werkt kun je vermoeid zijn, het snel koud hebben maar ook dun haar en haarverlies hebben. Zelfs depressie, menstruele klachten en hartproblemen kunnen een oorsprong hebben in een dysfunctie van uw schildklier. ADHD en dyslexie zijn aandoeningen welke regelmatig een uiting zijn van de schildklierfunctie. Mensen die crash diëten hebben gedaan hebben bijna altijd een schildklier welke niet effectief meer werkt. Het gevolg is dat steeds meer gewicht erbij komt en energie steeds minder word. Nu kan het zijn dat uw schildklier is gecontroleerd door middel van bloedonderzoek en daaruit is gebleken dat uw schildklierwaarden ngoed zijn. Wat niet gemeten word is de omzetting van het inactieve T4 naar het actieve T3 en juist dit T3 is zo belangrijk voor hoe u zich voelt. In de natuurgeneeskunde kijken we hier wel naar en behandelen dit ook.

Nu hoor ik u denken, hoe weet ik nu of dat bij mij het geval is en wat kan daar aan gedaan worden? Maar ook, volgens mijn huisarts zijn mijn hormonen goed. Of uw hormonen ontregeld zijn is te bepalen aan de hand van een invulformulier welke indicatie kan geven of er waarschijnlijk een ontregeling is. Met een hormoonscan van ®Raymedy is vervolgens te bepalen wat de oorzaak van deze ontregeling is om het vervolgens weer in een juiste balans te brengen. Verder krijgt u advies over voeding en lifestyle om u te helpen deze balans te behouden. 

Herkent u zich in de volgende klachten? Vul dan het inschrijfformulier in om een gratis hormoonadvies te ontvangen. Vermeld dan dat het gaat om het hormoonadvies. Of Geef een reactie op mijn facebook

Snel blauwe plekken, vermoeidheid, bloeddrukproblemen, menstruatieklachten, haar dun of valt uit, migraine/ hoofdpijn, hartritmeklachten, niet met stress om kunnen gaan, diarree, obstipatie, nervositeit, toegenomen lichaamsbeharing, insulineresistentie, slaapproblemen, vocht vasthouden, prikkelbaar zijn, gewichtsproblemen, duizeligheid, existentiële angst, allergieën, misselijk bij stress en geheugen problemen. Enz. 

Als je deze informatie interessant vind om je gezondheid en vitaliteit te ondersteunen, deel dit bericht dan op facebook zodat je ook andere kunt helpen.


Deel deze pagina