Mobirise

Levend en droog bloedanalyse

Levend en droog bloedanalyse


De Levend Bloed Analyse (LBA) is een diagnostische onderzoeksmethode waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van verschillende elementen van het bloed.
Bloedonderzoek is een algemene naam voor alle bepalingen die worden gedaan in een bloedmonster. Er zijn verschillende soorten bloedonderzoek te onderscheiden die uitgevoerd worden in een klinisch chemisch, microbiologisch of klinisch farmaceutisch laboratorium. Levend Bloed Analyse vormt een interessante aanvulling op de klassieke bloedanalyse.

 

 De activiteit van de witte bloedcellen, de vorm van de rode bloedcellen, de aanwezigheid van andere partikels, eiwitstoringen en vrije radicaalactiviteit kan waargenomen worden. De afwijkingen in de vorm van bijvoorbeeld de witte bloedcellen of in de levendigheid van de cellen kan een aanwijzing geven naar de oorzaak van de klacht. Het is mogelijk om de verschillende bloedbestanddelen duidelijk van elkaar te onderscheiden zoals de rode en de witte bloedcellen, fibrinedraden en afvalstoffen. Het is een hele andere kijk op het bloed met veelal verassende uitkomsten. Wat een standaard bloedonderzoek niet laat zien, kan wel aan het licht komen bij een Levend Bloed Analyse.

Door middel van één klein prikje en een druppel bloed kan het bloed worden geanalyseerd. LBA is een methode om vooral de kwaliteit van het bloed in levende toestand te bestuderen. Het is verbazingwekkend hoeveel verstoringen er te zien zijn. Deze verstoringen kunnen leiden tot allerlei klachten (bijv. vermoeidheid, darmproblemen). Doordat deze klachten bij een normaal (regulier) bloedonderzoek weinig of geen (kwantitatieve) afwijkingen vertonen, kan er aan de klachten niets gedaan worden. De Levend Bloed Analyse geeft goede informatie die nuttig is bij het opstellen van een behandelplan.


HET ONDERZOEK

Als eerste wordt in het bloed gekeken naar de beweeglijkheid van de bloedcellen. Stromen de rode bloedlichaampjes vrij rond zonder aan elkaar te plakken en hoe is de souplesse van de rode bloedcellen met andere woorden kunnen ze zich gemakkelijk vervormen als ze bijvoorbeeld tussen twee andere cellen door willen. Het bloed kan op kwalitatieve aspecten beoordeeld worden, zoals de doorstroming, de afvalstoffen en eventueel allergieën, de vorm van de rode bloedlichaampjes (erythrocyten), de activiteit en het aantal granulocyten en lymfocyten, bloeddoor- stroming, verzuring, de mate van stress, inwendige milieuverstoring, membraan(in)stabiliteit, afweervermogen tegen ziekten en infecties, vrije radicalenschade, schimmelbelasting.

Naast deze test wordt er ook een Vrije Radicalentest (VR-test) gedaan. Dan wordt het bloed bekeken als het is opgedroogd. Uit deze bloeddruppel wordt informatie gehaald over de aantasting van het systeem door zgn vrije radicalen (agressieve moleculen of atomen) en over de aanwezigheid van het aantal anti-oxidanten dat nodig is om de vrije radicaalbelasting te reduceren. Het zijn nl giftige bijproducten van normale biochemische processen, die in te grote hoeveelheden worden geproduceerd onder invloed van o.a. (milieu)vervuiling, straling, alcohol, slechte voeding, etc. De vrije radicalen kunnen oorzaak zijn van schade in de cellen, weefsel en het hormonale systeem. Ze beïnvloeden ook diverse processen, als de bloedstolling, en kunnen een rol spelen bij het ontstaan van diverse auto-immuunziekten als. Reuma en allergieën. Daarnaast kunnen tekorten aan vitaminen, aminozuren en mineralen aan het licht komen. Kortom het is een kwalitatieve analyse van het bloed en een zeer gewaardeerde gezondheidsanalyse.