Site Generator

Over mij

Kennismaking met Francis de Ruiter

Ik ben Francis de Ruiter in 1966 geboren in Amsterdam en in 2002 verhuisd naar Leeuwarden waar ik mijn praktijk aan huis heb gehad. In 2010 verhuisde mijn praktijk weer terug naar Purmerend.
Na vele jaren Tae kwon-do beoefenen op hoog niveau ging ik het wat rustiger aan doen.
Ik wilde wel actief blijven in de sport, en mijn ervaring gebruiken, en besloot toen de opleiding sporttherapeut te gaan volgen bij opleidingsinstituut Leffelaar in Amsterdam. Ik ben toen enige tijd verzorgster geweest van het Nederlandse Taekwon-do team. Ik misste echter mogelijkheden om mensen verder te helpen in hun herstel of opbouw in de sport maar ook daarbuiten en dat was de reden voor mij om de chinese geneeskunde te gaan leren.  Dit was voor mij het begin van een inspirerende ontdekkingstocht welke nog altijd voortduurt. 
.

Verder heb ik een westers medische basisopleiding op HBO niveau gedaan. 

In 2001 ben ik begonnen met de opleiding Acupunctuur/ chinese kruiden/ chinese voedingsleer bij Hwa To university in koog a/d zaan.

Ik heb daar onder leiding van dr. Sofian Rangkuti zeer veel praktijkervaring opgedaan om in 2004 af te studeren in de acupunctuur. In 2006 ben ik begonnen met de specialisatie Stems and branches om in 2008/2009 de chinese pathologie te doen. In 2008 ook nog de cursus chinese farmacologie gedaan waarin westerse farmacologie werd vertaald naar chinese energetica. In 2010 ben ik mij gaan bekwamen in de I-Health techniek en behandel steeds meer mensen met deze methode.            

Ook in mijn eigen praktijk Apollo acupunctuur, waar ik nu voornamelijk met acupunctuur, chinese kruiden, Raymedy en voedingsadvies volgens hormoonfactor principe behandel , zie ik mensen van jong tot oud met uiteenlopende klachten van bedplassen bij kinderen tot bloeddruk problemen bij ouderen en vele andere klachten. Op het gebied van sport ondersteun ik sporters om het maximale uit hun training te halen en snel herstel mogelijk te maken na inspanning of blessure. Het heeft ertoe geleid dat al meerdere sporters hun prestaties enorm hebben verbeterd tot het winnen van prijzen als ultime resultaat.

Niet alleen genezend maar ook preventief is acupunctuur aan te bevelen.

Wanneer u als gezond persoon eens in de 3 á 4 maanden een bezoekje brengt aan de acupuncturist kan deze voortijdig onbalans herkennen en behandelen zodat ziekte kan worden voorkomen. 

Verder richt ik mij met Raymedy op behandeling van langdurig ziekteverzuim.

Over Apollo 

Apollo is van start gegaan op 4 juni 2001 in Amsterdam onder de naam Apollo sportmassage.

Eerst alleen als praktijk voor massage, en later is daar de behandeling met acupunctuur bijgekomen.

Inmiddels heeft Apollo zich gevestigd in Purmerend, en vanaf de eerste dag is er veel vraag naar de behandelingen bij Apollo.

Apollo acupunctuur is ingeschreven bij de beroepsvereniging VBAG waardoor veel verzekeraars de acupunctuurbehandeling vergoeden.

De naam is veranderd in Apollo acupunctuur om verwarring te voorkomen.

Apollo was de zoon van Zeus voor wie de eerste Olympische Spelen werden georganiseerd.

En omdat ik mij toen bezig hield met de sport wilde ik een naam die met alle sport verenigd kon worden.

Apollo god van de boogschieterij was vanaf dat moment de naam die bij mij hoorde.