Hormoonbalans

Hormoonbalans

“Ik kom al aan als ik naar een glas water kijk en ik voel mij doodmoe ondanks dat bloedonderzoek aantoont dat ik kerngezond ben.”

Het lichaam functioneert onder andere door de samenwerking tussen het zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Ze zorgen gezamenlijk voor de balans (homeostasis) van ons lichaam. In de ideale omstandigheden zal deze homeostasis weinig tot niet ontregeld raken. Helaas is dat maar zelden het geval.

hormoonbalans

Onze voorouders waren in staat om te eten doordat ze jaagden en aten ze wat de natuur hun gaf. Door het jagen en zoeken naar eten kregen ze hun lichaamsbeweging en moesten ze ook flink hun spieren gebruiken om te graven te klimmen en te jagen. In de zomer aten zij ander voedsel dan in de winter. Ze hadden geen elektriciteit, dus wanneer het donker was gingen ze slapen. Kortom: ze leefden met de natuur en van de natuur.

Door de jaren heen zijn onze leefwijze en voedingsgewoonten steeds verder verwijderd van de natuur. We bewegen te weinig, zitten hele dagen achter de computer, gaan pas heel laat naar bed, en eten groenten en fruit die door fabrieken bewerkt zijn en/of uit het buitenland komen, zodat we het hele jaar datgene kunnen eten wat we willen. Verder wordt ons vlees vervuild met allerlei medicijnen, om een hogere opbrengst te krijgen, en worden gewassen bespoten en genetisch gemanipuleerd om dezelfde reden. En laatst but not least: het gebruik van suiker! We zijn met zijn allen suikerverslaafd geworden, zodat we ons steeds slechter en vermoeider gaan voelen en steeds dikker worden.

De Hormoonbalans is een programma om je te leren en te laten ervaren hoe het voelt om meer natuurlijk te eten zonder in te leveren aan lekker en genoeg te eten. Ook wordt je geadviseerd en begeleid om effectief te sporten, zodat je afvalt, zelfs als je slaapt. Je zult je fitter voelen en lichamelijke klachten kunnen herstellen.

Ook bij Apollo Acupunctuur kun je terecht voor begeleiding volgens de Hormoonbalans. Daarbij kunnen onbalansen die ontstaan zijn door allerlei factoren hersteld worden, zodat de werking van deze methode ook sneller merkbaar is.

De Hormoonbalans is ontwikkeld door ir. Ralph Moorman. Hij schreef 3 boeken waarin hij uitlegt wat de Hormoonfactor inhoudt. Het is aan te raden, wanneer je het Hormoonbalansdieet wilt gaan volgen, het boek ‘De Hormoonfactor – het geheim van een platte buik’ te lezen.

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.