Zijdeacupunctuur

Acu-Silk

Het gebruiken van zijden lapjes in de acupunctuur is afkomstig uit de antroposofie en ontwikkeld door Christel Heideman. Later is de methode verder ontwikkeld door Peter van Kervel en toepasbaar gemaakt voor de klassieke acupunctuur, en heeft die de naam Acu-Silk gekregen. In 2011 heb ik deze techniek mogen leren van Peter en ik gebruik de Acu-silk met veel succes in mijn praktijk.

zijdeacupunctuur

Hoe werkt Acu-Silk?

De mens wordt beïnvloed door de zon; om precies te zijn: de elektromagnetische invloed van de zon, die de elektromagnetische energie in ons lichaam beïnvloedt. Deze energie kent per structuur verschillende golflengten en deze golflengten komen weer overeen met de verschillende kleuren uit het lichtspectrum. Wanneer nu een golflengte in een bepaalde structuur ontregeld is, kan het toepassen van Acu-Silk deze golflengte weer herstellen.

Acu-Silk kan gebruikt worden in plaats van acupunctuurnaaldjes om toch hetzelfde resultaat te krijgen. Vooral bij kleine kinderen en baby’s is dit heel fijn omdat kinderen, maar ook de ouders, het eng vinden wanneer er naaldjes gebruikt worden. De werking van Acu-Silk is gebaseerd op de elektromagnetische energie die in de verschillende meridianen stromen. Wanneer deze elektromagnetische energie verstoord is, geeft dit klachten en door dan voor deze meridiaan een specifieke kleur zijde te plakken op een acupunctuurpunt, kan de verstoring hersteld worden.

Pijn behandelen met Acu-Silk

Pijn in het verloop van een meridiaan is het gevolg van een stagnerende energie in deze meridiaan. Wanneer een zijden lapje van ongeveer 1 x 1 cm en van een bepaalde kleur op bepaalde punten wordt geplakt, kan de stagnerende energie weer stromen en zal de pijn afnemen. Pijn van bijvoorbeeld een ’tennisarm’ kan op deze manier zeer goed behandeld worden, maar zo zijn er meer pijnindicaties die goed reageren op de behandeling met Acu-Silk.

Littekens en onregelmatigheden in de huid

Littekens die pijnlijk, onrustig en rood zijn, kunnen met Acu-Silk behandeld worden, waardoor de roodheid afneemt en pijn verminderd wordt. Ook onregelmatigheden in de huid als moedervlekken kunnen verwijderd worden met Acu-Silk.

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.