Blog

Het geheim van permanent gewichtsverlies

Als fanatieke sporter bestudeerde ik veel soorten diëten. De ene keer was gewichtsverlies en de andere keer was meer gewicht gewenst. Om dit zonder verlies van spieren of energie en zonder vet aan te zetten moest de juiste voedingskeuze gemaakt worden. Had ik toen kennis gehad wat hormonen en de darmflora deden voor mijn gewicht en vitaliteit had ik betere keuzes kunnen maken. Soms verloor ik wel gewicht maar presteerde ik op de mat niets meer omdat ik gewoon veel energie miste.

permanent-gewichtsverlies

Zelfs een ééneiige tweeling door voeding verschillend

En dat dit niet alleen van toepassing is op fanatieke sporters moge duidelijk zijn. Ook jou lichaam reageert hetzelfde, mogelijk dat kleine nuances voor jou van toepassing kunnen zijn want geen mens is hetzelfde. Zelfs bij een eeneiige tweeling waarvan de één veel te zwaar is en de ander netjes op gewicht. Degene op gewicht eet veel vezels en weinig koolhydraten waardoor de hormonen en darmflora in balans zijn. De ander juist heel weinig vezels en meer koolhydraten.

De oude vertrouwde manier geeft oude vertrouwde ongemakken

Het is absoluut niet moeilijk of zwaar en je hoeft, of nog beter je mag, niet heel weinig eten en alles afwegen. Het enige van belang is dat je bewust gaat worden wat voeding en lifestyle, want dat hoort er natuurlijk ook bij, met jou gewicht en energie doen. Je meer vertrouwd te maken hoe je lekker maar anders dan de oude vertrouwde manier kunt eten. Want die oude vertrouwde manier is de oorzaak van oude en vertrouwde ongemakken. ongemakken zoals weinig energie, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn en voor vele ook diabetes type en hart- en vaatziekte. Het geheim is dat je voeding gaat gebruiken als bouwmateriaal, om je te beschermen en om energie van te krijgen. Het is belangrijk de juiste koolhydraten, vezels, vetzuren en voldoende eiwitten te gebruiken in de juiste verhouding en voldoende water te drinken. That’s it!

Gebruik van bloeddruk- en cholesterolverlagers

Daarnaast gebruiken veel mensen bloeddruk- en cholesterolverlagers voor hun klacht. Wat helaas vaak gebeurt is dat deze mensen een voorbode tonen van diabetes type 2 waar niets aan gedaan word. Daardoor is het een kwestie van tijd dat aan het pakketje medicijnen een medicijn voor diabetes toegevoegd moet worden. En dat is niet nodig, want het is mogelijk de risicofactor te bepalen. Door aanpassing van voeding en lifestyle is de kans op het krijgen van diabetes te keren. En zelfs wanneer medicatie gebruikt word is het mogelijk medicatie na verloop van tijd te verminderen of zelfs helemaal te stoppen.

Gun jezelf meer energie en een betere gezondheid

Stel niet uit tot morgen, want morgen vind je vast weer een nieuw excuus. Gun jezelf meer energie en een betere gezondheid en stel medicijngebruik uit tot het echt nodig is. Laat u helpen door een prof en voorkom teleurstelling.

Francis de Ruiter

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.