Ervaring W.

Hooikoortsklachten bedierven woongenot in de regio Waterland

Ik ben in Monnickendam komen wonen in augustus 2016. Vanaf mei tot en met juli 2017 kreeg ik voor de eerste keer te maken met hooikoorts-klachten in de regio Waterland. Waren de klachten (jeuk in de ogen, veelvuldig neus snuiten en niezen) voorheen in Amsterdam enigszins aanwezig en derhalve goed te onderdrukken met oogdruppels en tissues, in Monnickendam waren de klachten enorm en niet te stoppen.

Die gehele hooikoorts-periode waren buitenactiviteiten onmogelijk. Ging ik toch naar buiten dan werd ik binnen de kortste keren t.g.v. het constante neus snuiten en de enorme jeuk in de ogen gedwongen om zo snel mogelijk weer naar binnen te gaan. Vanaf dat moment was het mij duidelijk dat ik, om de hevige klachten in het voorjaar en zomer van 2018 te voor te zijn, weer terug moest verhuizen naar Amsterdam.

In het najaar van 2017 werd ik in een krantenartikel m.b.t. hooikoorts attent gemaakt op de mogelijkheid deze te laten behandelen door Francis de Ruiter in haar acupunctuurpraktijk, Schepenen 74 te Hoorn. Gezien de ernst van de klachten heb ik die info bewaard en begin 2018 contact met haar opgenomen en afgesproken, om zodra de hooikoorts-klachten zich zouden openbaren, de behandelingen bij haar te starten. 

De 4 behandelingen welke ik heb gehad in mei 2018 leidden er niet direct toe dat de klachten in mei 2018 zelf verminderden. Maar ieder lichaam is anders en er was toch geen andere oplossing voor handen, dus wachtte ik gewoon af hoe het verder zou gaan. In juni 2018 namen de klachten af en daarna heb ik weinig tot geen last meer gehad. Werd ik in juli 2017 nog zo gekweld door de hooikoorts dat ik al besloten had om te verhuizen om de klachten in 2018 voor te zijn, in juli 2018 heb ik mij er totaal niet meer mee bezig gehouden. Alleen als ik van het pollen-alarm hoorde op de radio, werd ik er weer aan herinnerd. Ik ben heel blij dat ik ondanks, mijn scepsis in het begin t.a.v. het te behalen resultaat, de stap genomen heb om met acupunctuur de hooikoorts te behandelen!

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.

Wil jij van je klachten afkomen?

Ben je klaar met je aanhoudende klachten? Neem contact met mij op om de opties van acupunctuur bij langs te gaan.